12 tuntia ollaan oltu kotosalla kimpassa. Muutama havainto Lunasta...

-pelottavia asioita tällä hetkellä on meidän rappukäytävä. Alaspäin mennään hienosti, mutta ylöspäin ei juuri ollenkaan. Ollaan nyt harjoiteltu tassujen siirtelyä rapuissa ja tänä aamuna meni yksi porrastasanne jo ihan omatoimisesti, joskin hiukan paniikissa. Isännällä on onneksi lehmän hermot tämän asian opetuksen suhteen, joten en puutu asiaan...

-Luna reagoi hyvin äänensävyyn. Muutaman kerran on tarttenut koittaa hypätä sohvalle tai sänkyyn, mutta ärähdys ja koira tottelee heti. Kehuvaan äänensävyynkin Luna reagoi toivotulla tavalla ja tarjoaa heti ihan uskomatonta kontaktia! Lenkillä on ollut hiukan vaikeaa olla vetämättä, kun iso ja ihana Aragon menee edeltä (sillä kun on pidempi hihna). Tosi nopeasti Luna kuitenkin hoksasi höllätä kun ihminen pysähtyy hihnan mennessä kireälle ja taaskin äänellä pystyy ohjaamaan koiraa helposti, vaikkei se vielä käskysanoja ymmärräkään.

-Aragonin kanssa on tarvinnut painia paljon! Arska suhautuu Lunaan melko kärsivällisesti ja kaikesta huomaa, ettei se ota pikkuneitiä kovin vakavasti. Muutaman kerran Arska on ärjäissyt kun meinaa hermot mennä varoittelumurahduksista huolimatta. Mutta kyllä se Aragonkin on tuossa houkutellut Lunaa leikkimään...

-Luna osaa rauhoittua ja se on hyvä piirre! Aamuruoan jälkeen meinasi hiukan tulla hepulia, mutta kun käskin Aragonin toiselle puolelle huonetta rauhoittumaan ja otin Lunan viereeni ja silittelin sitä, kävi se pian nukkumaan. Aion opettaa koirille, että ruoan jälkeen levätään hetki. Aragon tämän osaakin, mutta Lunalle se tarvitsee tehdä selväksi. Vatsalaukunkiertymää kun koitan ennaltaehkäistä kaikin tavoin.

-Annan Lunalle vielä nappuloita, mutta lisäilen barffiruokaa sekaan. Tähän mennessä koira on saanut kasvislihamössöä, joka on uponnut suurella ruokahalulla. Aragoninkin kuppi on tarvinnut käydä nuolemassa puhtaaksi, vaikka Arska itsekin huolehtii tuollaisista asioista kiitettävällä tarnolla. Ehkäpä parin päivän päästä Luna saa maistaa kanankaulaa mössön lisäksi.

Tuossa jaloissa makaa nyt kaksi rauhallista ja uneliasta koiraa. Viime yönä meistä kukaan ei juurikaan nukkunut, koska Luna hiippaili ympäri asuntoa ja raapi ovia. Pari kertaa piti neiti päästää pihalle ihan siltä varalta, jos sillä olisi hätä. Aamulla sitten löytyi lammikko olkkarista kaikista varotoimista huolimatta. Paljon tuo on juonut vettä, mutta luulenpa sen johtuvan muuttostressistä ja kaikesta siitä läähättämisestä. Tänään kumpikin koira on ollut paljon rennommin ja tilanne alkaa normalisoitumaan.

Olen lapsellisen innostunut Lunasta ja maltan tuskin odottaa, että koira kotiutuu kunnolla ja päästään aloittelemaan harrastamista yhdessä! Näin alkuvaikutelman perusteella Luna vaikuttaa erittäin lupaavalta koiran alulta. Kovin innokkaana se kuuntelee ihmisiä ja kun palkka vain on näkyvissä, tekee se mitä vain saadakseen sen. Hiukan on havaittavissa korvattomuutta silloin, kun neidillä on jotain mielenkiintoisempaa näköpiirissä, mutta tilanne aivan varmasti korjaantuu kun koira tajuaa, että sen on pakkko tehdä aina kun käsketään. Vielä kun en koiraa niin hyvin tunne, en voi kaikista asioista olla aivan varma, ymmärtääkö se mitä siltä halutaan (esim.istuminen). Täytyykin lähteä siltä pohjalta, että kaikki asiat näytetään kädestä -tai tassusta- pitäen.