Innostuttiin Lunan kanssa koirauinnista. Ollaan käyty nyt kolme kertaa Hyvinkään koirauimalassa ja vielä olisi kuusi kertaa edessä ennen kesää ja lämpimiä ulkovesiä. Luna on innostunut ihan älyttömästi uimisesta, tai pikemminkin lelun noutamisesta altaasta.

Kahdella ensimmäisellä kerralla jouduin hieman houkuttelemaan Lunaa veteen. Koiralla tuntui olevan kynnys korkealla uimaan ryhtymisessä, mutta kun se kerran kastautui niin alkoi veteen meno sujumaan paremmin. Tänään ei ollut enää mitään arastelua: Luna ryntäsi veteen ennen kuin ehdin heittää sille lelun! Ja sitä rataa se jaksoi koko puolituntisen. On muuten kotona nyt väsynyt koiraneiti.

    

Treenit ovat alkaneet tälle vuodelle ja tavoitteena meillä on BH-koe huhtikuussa. Sen jälkeen pitää katsoa, startataanko kisakentillä jäljellä vai haussa. Haku taitaa meillä olla paremmalla tolalla, vaikka vielä kerrataan asioita viime vuoden jäljiltä. On se jännä kuinka Lunalta on unohtunut tykkänään kaikki hakuun liittyvä talvitauon aikana. Haukkukin jouduttiin opettelemaan kokonaan uusiksi. Aragon kun pääsi tällä viikolla puolen vuoden jälkeen hakumetsälle, meni se vanhan koiran varmuudella aivan kuin ei koskaan olisi taukoa ollutkaan. Me kyllä taidetaan jatkossa hakuilla Arskan kanssa vain huvin ja liikunnan kannalta, olen nimittäin suunnitellut sen siirtämistä eläkelajin peltojäljen pariin. Aion voittaa omat ennakkoluuloni lajia kohtaan ja tehdä aluevalloituksen Aragonin kanssa pellolla ennen kuin tuosta aika jättää tai terveys pettää. On se ollut mahdottoman mukava harrastuskaveri, opettanut mulle yhtä sun toista koiraeläimen kouluttamisesta. On se vaan niin rakas, tuo karvainen jästipää!

Sitten muihin uutisiin: mulle myönnettiin ystävänpäivänä kennelnimi Virkamiehen. Jos Luna osoittautuu kaikin puolin terveeksi ja mitään yllättävää ei muutenkaan ilmene koirassa, saatan astuttaa sen ensi vuoden puolella. Sitä ennen on kuitenkin luvassa silmätarkastus, ulkomuodon tarkastus, pari näyttelyä ja starttaaminen pk-kisakentillä tänä vuonna. Jos taas jotain odottamatonta ilmenee, siirtyvät suunnitelmat seuraavaan koiraan, jonka joskus tulevaisuudessa hankin. No niin, nyt sekin on sanottu ääneen ja olen tullut ulos kaapista. Vielä pitäisi nettisivut päivittää asianmukaisiksi, mutta siihen palaan tuonnempana.