Hiukan aikaa onkin vierähtänyt siitä, kun viimeksi kirjoittelin. Ollaan juuri kotiuduttu Aragonin kanssa koirahierontaluennolta, jossa Arska toimi esimerkkioppilaana ja minä hieroin. Oli kyllä todella hyvä luento ja mukavaa oppia itse hieromaan omaa koiraa. Saatiin myös paljon vinkkejä, miten jumit ynnä muut tunnistaa ja mikä urheilulaji jumittaa mitäkin paikkaa. Aragon nautti kun hieroin sitä, vaikka välillä ympärillä oleva häly haittasi. Kotona sitten jatketaan opittua viikoittain.

Lunan kanssa on viikon päästä edessä MH-luonnekuvaus. Se onkin pirpanan ensimmäinen testi. Tarkoitus on sitten isompana käydä luonnetesti ja käyttöominaisuusarviointi sekä ulkomuodontarkastus. Ne saavat kuitenkin vielä odottaa vuoden taikka pari. Jännittää jo valmiiksi ensi lauantai!

Viikko sitten oltiin Lunan kanssa pentuetapaamisessa tottistelun merkeissä. Oli hauskaa nähdä pentueen muita koiria ja omistajia. Lunan kanssa meni tottikset vähän niin ja näin, ei ollut keskittyminen oikein kuosissaan. Lunalla aina joskus sattuu näitä jaksoja, jolloin neiti ei oikein jaksa keskittyä. Samaa on ollut havaittavissa viime aikojen hakutreeneissä, eli koirasta on hauskaa juosta ja kovaa, mutta jos maalimies ei löydykään heti niin pakka leviää käsiin. Täytyy mennä hieman taaksepäin treeneissä ja palata hetkiseksi haamuihin, jotta koiralla pistojen teko pysyy mielessä. Nyt olen ottanut liikaa valmiita, jolloin koira on alkanut tekemään huononevia pistoja. Samoin ilmaisu on mennyt alamäkeä, eli kiinnitän huomiota siihenkin.

Kummankin koiran kanssa olen tehnyt nyt runsaasti peltojälkeä. Jäljet ovat olleet parinsadan askeleen molemmin puolin ja olen ajanut ne lähes samantien. Parilla viimeisellä olen jättänyt tyhjiä väliin ja ne menevät kummallakin hienosti. Itse jäljestäminen vaihtelee: toisinaan koirat tarkastavat hyvin joka askeleen ja löysällä liinalla mennään, toisinaan jompi kumpi hutiloi. Tänä aamuna hutiloi kumpikin ja mietin, johtuiko se keliolosuhteista tms. Henkimaailman juttuja... Tuntuu, että työskentely on ihan täysin mielentilasta kiinni. Tänään saattoi käyttämäni namikin vaikuttaa: olin paistanut kanaa ja pilkkonut sen pienen pieniksi palasiksi. Koirat ovat saattaneet tottua hieman isompiin nameihin askeleilla ja siksi eivät tarkastaneet niin tarkasti joka askelta. Tarvitsee jatkossakin tehdä pikkuruisia palaisia niin josko se maltti syntyisi siitä pikku hiljaa.