Vietetttiinpäs oikein mukava viikonloppu treenailun merkeissä kennel Hassunhauskan kasvattien eli Lunan sisarusten kanssa. Mukana oli myös Valonlapsista Soli ja Edu. Leiripaikkana toimi Palvaanjärvellä sijatsevä mökkikylä, jonka läheltä löytyivät upeat maastot.

Perjantai kului majoittuessa ja jutustellessa, lauantai olikin sitten täysi päivä. Lunalla koostui treenit peltojäljestä ja otettiin me tottistakin mielenvirkistämiseksi. Peltojälki meni paremmin kuin edellisenä viikonloppuna. Luna jäljesti suhteellisen tarkasti ja kulmatyöskentely oli parempaa. Muutamissa paikoin pakka sekosi hieman, mutta koira palasi aina kuitenkin hyvään rytmiin. Jäljen päissä odotti pallo tai vinkulelu ja voi sitä riemua! Tottiksessa otettiin perinteiseksi käynyt paikallaanmakuuharjoitus siten, että olin lyhyen matkan päässä koirasta ja kaksi ihmistä potki jalkapalloa meidän välissä. Vaadin Lunalta katsekontaktia ja hyvän pätkän jälkeen vapautin koiran pallolle. Tätä tehtiin kolme kierrosta ja sitten Luna sai tehdä kunniakierroksen yleisön seassa (tämäkin on perinteinen hassunhauskalaisten juttu) ja sitten aarteen kanssa autoon. Oli kiva huomata, että edes tärppipäivät eivät vieneet kaikkia tehoja koiralta, vaan se jaksoi innostua uudelleen ja uudelleen työskentelystä. Iltapäivällä tehtiin tottiksen lisäksi vielä yksi peltojälki, jonka päässä odotti röhkivä possulelu. Tein taas sen virheen, että tein jäljen lopun vastatuuleen ja Lunan jäljestäminen loppui siihen paikkaan kun se sai hajun possusta. Vaadin sitä jäljestämään ja muutaman askeleen se malttoikin tehdä töitä. Onneksi tämä loppupätkä oli ihan vain muutaman askeleen mittainen, niin ei sitten mennyt koko treeni aivan ranttaliksi.

Solilla oli ensin jälkeä ja sitten hakua. Ensimmäinen jälki oli pisin ikinä, arviolta noin 40 askelta. Uutena juttuna jäljellä oli hieman erilainen askelrytmi ja vain yksi nami, sekä lopussa kaarre. Kaarrekin meni tosi hienosti! Ja jälkiä takana vasta kuusi kappaletta! Toinen jälki meni ihan ok, tosin tällä kertaa koira sai jäljestää vapaammin ja myös hieman seilasi jäljellä. Mutta on se vaan lahjakas pikku otus tuon nenänsä kanssa! Hakuun en päässyt mukaan katsomaan, koska olin itse pellolla, mutta kuulemma meni ihan hyvin sekin ja pentu tykkäsi mennä ihmisten luo metsässä.

Lauantai-iltana saunottiin ja grillailtiin, mutta grillin kanssa oli hieman ongelmia. Päädyinkin sitten paistamaan makkarani nuotiolla ja hyvää tuli. Oli mukavaa viettää aikaa Lunan sisarusten omistajien kanssa pitkän tauon jälkeen. Viimeksi ollaan tavattu porukalla joskus viime vuoden keväällä kai. Sovittiinkin alustavasti, että ensi vuoden loppukeväästä voisi olla seuraava miitti.

Sunnuntaina mentiin sekä Solin että Lunan kanssa hakumetsälle. Solille otettiin kaksi kierrosta, ensin tuulilähtöjä. Pentu kyllä haistoi ihmiset, mutta ei omatoimisesti mennyt luokse. Tämän takia sille otettiinkin sitten seuraavalla kierroksella "ajolähtöjä", eli ohjaaja juoksi koiran mukana ja käytettiin hyväksi laumaviettiä. Solilla ei vielä omatoimisesti lähde kovin kauas, mutta toisaalta tänä viikonloppuna olikin vasta toinen kerta hakumetsällä pentutapaamisen jälkeen. Toisella kierroksella jokin ötökkä puri Solia korvalehden sisäpuolelle niin, että viimeisellä maalimiehellä pennun huomio meni uikuttamiseen ja ikävään oloon. Päätettiin harjoitus siihen ja koira pääsi autoon hoitamaan itseään. Korva hieman punoitti, mutta mitään pattia siihen ei noussut, joten treenien jälkeen otettiin vielä autojen luona yksi maalimies niin että pennulle jäi hyvä fiilis treeneistä.

Lunalle tehtiin myös tuulilähtöjä ja yksi valmis. Koiran nenä toimi hyvin, mutta haukku on taantunut aika vaisuksi. Pitäisi tehdä ihan erillisiä haukutusharjoituksia, että saataisiin haukku taas kulkemaan. Lunalla on ollut ihan hyvä haukkuilmaisu, muta pitkä tauko lienee vaikuttanut tähän.

Kaiken kaikkiaan mukava viikonloppu ja kivaa oli nähdä myös Solin veljeä Edua tositoimissa. Edusta on kuoriutumassa oikein täpäkkä pieni hakukoira!