Alkaa nämä jatkuvat pakkaset ihan tosissaan kyllästyttämään. Treenit ovat olleet tauolla jo kauan eikä ulkona oikein viihdy muutenkaan kun pitää koko ajan pitää niin kovaa vauhtia, ettei koirat palele. Loputtomasti ei jaksa sisäleikkejäkään keksiä ja vaikka Aragon osaakin ottaa rennosti, niin Luna selvästi kaipailee jotain pientä puuhaa. Jonkun verran ollaan tehty tottista sisällä ja Luna selvästi nauttii niistä hetkistä. Myös saunomisesta neiti tykkää edelleen, se tulee nykyään joka kerta mukaan lauteille. Hassu pikku koira! Se kai käyttää hyödykseen ne hetket, jolloin se saa yksin kaiken huomion kun Aragon ei ole vierellä vaatimassa osaansa. Keväällä aion aloittaa metsälenkkien tekemisen kummankin koiran kanssa kahdestaan, jotta suhde ja luottamus syntyisi myös Lunan kanssa. Nyt talvella ei vaan jaksa eikä viitsi, on helpompaa hoitaa kummankin koiran pitkä lenkki yhdellä kerralla.

Lunan kanssa ollaan harjoiteltu käsittelyä ja tehty luottamisharjoituksia lähes päivittäin. Selvästi huomaa, että koira alkaa oikeasti luottamaan, koska se ei enää niin herkästi murise käsiteltäessä tai syödessä jos on siinä lähellä. Kai se on huomannut, että yritti se miten kovasti päristellä, tietyt toimenpiteet vaan tehdään tykkäsi se tai ei. Kynsien leikkuu ja nostaminen ovat tainneet olla ne vaikeimmat tehtävät, mutta nyt koiraa saa käsitellä miten tykkää ja se alistuu siihen. Aika usein palkkiona on rapsuja tai nakkinamia, joten kannattaa olla kunnolla!

Käytiin tänä aamuna jäällä tekemässä aamulenkki. Oli ihanaa katsella kahden rottweilerin telmintää, Aragon oli kerrankin oikein leikkisällä tuulella. Yleensä se jaksaa muutaman vedon ja sitten hajut vievät mielenkiinnon, mutta nyt se sai oikein kunnon hepulin. Luna taisi olla hieman hölmistynyt kun Aragon noin innostui! Lumi vain pöllysi ja kuului asianmukaista örinää, mölinää ja muita sellaisia ääniä joita voi syntyä vain leikkivän rottweilerin kurkusta. <3 On noi vaan niin ihana parivaljakko että! Oikein odotan, että tulee kesä ja koirat pääsevät oikein kunnolla painimaan...

 

Tässä muutama otos iltapäivälenkistä

Neiti Söpö turpa jäässä

Pusu!

Köydenvetoa

Äly ja Väläys