Eletään tiineyden loppuvuorokausia, noin 50:s vuorokausi menossa astutusten keskeltä laskettuna. Lunan masu on kasvanut valtavaksi ja mammakoira makoilee mielellään suurimman osan päivästä. Kyllä se ulkona välillä vielä innostuu leikkimään Solin kanssa, mutta pääsääntöisesti lönköttelee ja haistelee omia juttujaan.

Soli ei oikein ymmärrä Lunassa tapahtunutta muutosta. Se tahtoisi leikkiä äitinsä kanssa kuten aina ennenkin, oikein kunnon riehupaineja. Se myös haistelee Lunaa vähän väliä, taitaa mammakoirasta erittyä tiineyden hajuja.

Lunan pentuhuone on nyt laitettu valmiiksi ja muutin sinne Lunan seuraksi eilen. Huoneessa on sänky ja pentulaatikko, pentujen kasvettua ne saavat huoneen kokonaan itselleen. Suunnittelin nukkua huoneessa Lunan kanssa nyt seuraavat viikot, jotta koira tottuisi omaan rauhaisaan paikkaan ja tekisi sinne mielellään pesää.

Meillä on ylihuomenna röntgen, jossa selviää toivon mukaan tarkka lukumäärä. Se pysyy kuitenkin vielä synnytykseen asti salaisuutena erään viinipullovedon takia.

Pentukyselyitä on tullut hurjat määrät ja tämän takia olen kaikille laittanut sähköpostilla jo syksyllä kirjoittamani esittelyn pentueen vanhemmista. Helpompaa näin, kun ei tarvitse jokaiselle kirjoitella samoja pohdintoja useaan kertaan. Jutut jatkukoon sitten puhelimitse, keiden kanssa olen sopinut "harkita asiaa". Olen huomannut, että puutteistaan ja ajoittaisesta ärsyttävyydestään huolimatta facebook on todella kätevä tapa tiedottaa ihmisiä ja kertoilla pentueen kuulumisia. Jatkossakin pentueen juttuja voi seurata kennel Virkamiehen facebook-ryhmässä, jonne pääsee minun kauttani.

Hyvää pääsiäistä kaikille! Ja pennun odottajille jaksamista, enää parisen viikkoa ja sitten pääsee odottamaan seitsemän viikkoa lisää!