Oltiin Lunan kanssa vierailemassa kennel Rottlifen leirillä ja mukana oli hassunhauskalaisista myös Late Huban kanssa ja Kokkoset Kapun kanssa. Oli mukava nähdä taas pentuesisaruksia touhuissaan ja huomata, kuinka samasta puusta nämä ovat.

Kouluttajana meillä toimi Tina ja Ilpo-iskääkin saimme välillä ihastella tositoimissa. Luna oli ensimmäisen päivän tottiksissa hyvässä ja keskittyneessä vireessä ja mulla kasvoi luotto koiran jaksamiseen ja taitotasoon. Ekana päivänä hiottiin jääviä ja seuraamista sekä yksi pitkä paikallaanmakuu otettiin. Palkkasin koiraa patukalla ja purutyynyllä. Iltapäivällä otettiin kevään ensimmäinen jälki, pitkä suora ja se meni Lunan osalta hienosti. Koira keskittyi työskentelyyn rauhallisesti, ei näkynyt jälkeäkään (heh) viime vuoden ryntäilyistä. Liekö väsymyksellä osansa koiran rauhallisuuteen... Illalla otettiin BH-kokeen kaupunkiosuus, joka meni Lunan osalta muuten hyvin mutta toisen koiran ohittaminen oli vaikeaa. Lunaa olisi kiinnostanut käydä haistelemassa sitä ohittavaa koiraa, muuten se kyllä käyttäytyi nätisti. Mietin tässä, että pitäisikö mun vaan kylmästi seurauttaa koira tuossa kohdassa BH-kokeessa.

Toinen päivä alkoi tottiksilla ja me tehtiin kolme kierrosta aamupäivällä. Ekalla kierroksella viilattiin ensin seuraamista ja Luna oli hieman liian kierroksilla eikä meinannut keskittyä kunnolla. Se alkoi riehumaan  kun en palkannutkaan sitä ihan joka suorituksesta. Ekan kierroksen loppuun otettiin paikallaanmakuuta mega-häiriön, potkupallon, kanssa. Luna ei millään ensin meinannut hoksata, että mua katsomalla tulee vapaa, mutta kyllä se pikku hiljaa ymmärsi mistä on kyse. Tämä harjoitus väsytti koiraa oikein kunnolla ja kaksi seuraavaa kierrosta Luna ei ollut oikein täydessä vireessä. Tokalla kierroksella tehtiin seuraamista ja luoksetuloa ihmisryhmässä. Lunaa ei ihmiset siinä ympärillä onneksi haitanneet yhtään. Kolmas kierros meni lähinnä pelleilyksi, kun otettiin läjä rottweilereita pyörimään ihmisryhmään samaan aikaan. Lunaa olisi kiinnostanut muut koirat enemmän kuin mun kanssa tekeminen. Väsymys näkyi tässä harjoituksessa hyvin, koska koira ei jaksanut keskittyä. Luulenpa kuitenkin, etä ihan hyvä treeni oli ja tarpeeseen tuli, vaikken saanut koirasta täysiä tehoja irti. Iltapäivällä tehtiin vielä jälki ja se ei mennyt kovinkaan hyvin. Tein neljä kulmaa ja Lunalla oli niissä vaikeuksia. Suorat menevät siis hyvin ja intensiivisesti, mutta kulmissa koiran työskentely ja keskittyminen hajoaa.

Leirillä otettiin myös kimppakuvia ja kiva huomata kuinka kaikilla oli koirien hallinta parantunut (myös itselläni). Päästiin jo melko lähekkäin ja koirat olivat tosi nätisti vierekkäin. Laitan tänne kuvia kunhan ne ilmestyvät aikanaan nettiin.