Oltiin Lunan kanssa pe-su Ilpo-iskän jälkeläisleirillä Punkalaitumella. Tottiskouluttajan toimi Tina Finn ja jäljellä Kaisa Salovuori. Oli todella antoisa viikonloppu ja ihanaa tavata muita hassunhauskalaisia! Saatiin paljon onnistumisen elämyksiä Lunan kanssa ja hyviä vinkkejä tulevaa varten.

Tehtiin leirillä tottista ja jälkeä. Jäljellä tärkein huomio oli, että vielä tarvitsee joka askeleella namia pellolla, koska muuten koira rynnii tyhjien yli. Koitin myös kulmia ja ne menivät ihan hyvin, kun joka askeleella oli namia. Oli kiva huomata, kuinka Luna pääsi nopeasti kivaan rytmiin askelten tarkastamisessa ja pystyin ajamaan lähes poikkeuksetta löysällä liinalla. Kaikista herkin hetki oli sunnuntain ensimmäisellä jäljellä, kun Lunan tullessa jäljen loppuun ja nostaessa kepin alkoi sillä ihan häntäkin heilumaan. Voi toista kun se on niin innokas!

Tottiksessa jatkan lelulla palkkaamista, se tuntuu toimivan Lunalla hyvin. Noudossa alan tekemään viettiharjoituksia siten, että apuohjaaja hetsaa kapulalla ja päästän Lunan noutamaan. Vaihdan kapulan leluun kun Luna tuo sen mulle. Pitämisharjoituksia teen erikseen ruoan kanssa, eli aion treenata noutoa kuten luoksetuloa: vauhtia erikseen ja tekniikkaa erikseen. Saapas nähdä, onko tuo toimiva systeemi. Paikallaanmakuuharjoitus tehtiin leirillä siten, että käskin koiran maahan ja sitten apuohjaajat potkivat palloa sen edessä. Jokusen kerran jouduin kieltämään ja laittamaan koiran uudelleen maahan, ennenkuin Luna pysyi. Tuossa harjoituksessa kehuin koiraa aina kun se katsoi muhun. Lopuksi Luna vapautettiin pallolle. Toinen paikallaanmakuuseen liittyvä harjoitus oli huomattavasti vaikeampi. Siinä heitin pallon apuohjaajalle ja Lunalla kesti todella kauan, ennenkuin se pysyi makuullaan. Lopulta kuitenkin tämäkin onnistui ja sain vapauttaa koiran pallon perään. Tuo pallo olikin niin kiva, ettei Luna olisi tahtonut luovuttaa sitä millään pois. Istumista, maahanmenoa ja seisomista harjoiteltiin lelun avulla, eli hetsasin koiraa ensin ja sitten käsky. Lunalla on vaikeuksia istumisen kanssa, eli se jää hieman jäykäksi ja liian ylös, koska se haluaa rynnätä lelun perään. Mietinkin nyt, että katson jonkun aikaa josko se tajuaisi mennä nopeammin istumaan tai sitten siirryn tässä namipalkkaan. Seuraamisessa laitan palkan liivin tarranauhan alle ja näin vapautan kädet liikkeeseen. Lunan seuraaminen oli tyydyttävää, se ei mennyt ihan kuten olen tottunut siltä vaatimaan. Voi olla, että juuri tuo uusi tapa hieman häiritsee näin alussa meitä kumpaakin. Sain lisäksi vinkin, että enemmän liikkeen treenaamista ja vähemmän hetsaamista ja leikkiä. Mulla onkin jotenkin jäänyt takaraivoon, että koiraa pitää hetsata oikein tuelta ennenkuin mitään tehdään...

Oli kyllä kaiken kaikkiaan todella hyvä leiri, kiitokset siitä kouluttajille Tinalle ja Kaisalle! Ja tietenkin tunnelman luomisesta kaikille hassunhauskalaisille kasvattajaa Riikkaa unohtamatta! Ootte kyllä ihan parhaita kaikki! Jatsin sekä Ilpon jälkikasvu vaikuttaa oikein onnistuneelta pentueelta kaikin puolin. Komeita, kauniita, vietikkäitä, reippaita ja innokkaita koiria kaikki. Kyllä Riikka voi olla ylpeä näistä ihan aidosti.